Boekvoorstelling ‘Klein Rusland’ met drie keer Woesten

Woesten gaat er prat op: donderdagavond 8 februari spelen we voor een vol ontmoetingscentrum Klein Rusland in Zelzate drie liedjes tijdens de boekvoorstelling ‘Klein Rusland’ door schrijver Kristof Vereecke. Veel redenen om hier fier op te zijn, zoals:

  • Misschien werken we op deze manier mee aan het behoud van dit architecturaal wondertje van Huib Hoste en aan het voortbestaan van een legendarisch stukje Meetjesland.
  • Onze gitarist woont in Zelzate, op de nabijgelegen Katte waar ook schrijver Eriek Verpale heel lang heeft gewoond.
  • Kristof Vereecke was jarenlang collega-correspondent in het Meetjesland voor Het Laatste Nieuws, toen onze zanger dat ook was. Ooit gingen ze samen in Klein Rusland het ‘miljoenenpotenprobleem’ gaan vaststellen en verslaan. We love him!
  • We spelen drie liedjes met een flinke knipoog naar Gorki en Luc De Vos waar schrijver Kristof Vereecke een grote fan van is. We geven ‘Boze Wolven’ een Woesten-twist, we spelen ‘Jonge ondernemers’ uit het onderschatte Gorki-album ‘Research & Development’ en we putten voor een nostalgische knipoog naar Luc in de hemel uit het eigen album ‘Waterlander’ met de song ‘Wintergem’.
  • Ons groot hart voor het Meetjesland en de Gentse haven is bekend… gewoon eens goed luisteren naar ‘Waterlander’