Woesten creëert een eigen wereld met beeld en klank. In deze videotheek tonen we hoe belangrijk beeld en live optreden voor ons genre, de Nederslandstalige rock ‘n’ roll, en onze visie op muziek is.

Wat is er op TV?

  • De eerste video is van het theater- en muziekcollectief Tarchief uit Sleidinge naar aanleiding van 800 jaar Sleidinge. Clip is van videokunstenaar Wikke. Liedje van Woesten heet ‘Joris De Drakendoder’ (opname 2015) en producer is Erik Van Biesen.
  • De tweede video die je aantreft is de clip van Disco Adelaar. Een remix, productie én clip van videomaker en muziekproducer Johan Engels (Noloxbox). De kunstwerken die u dansend in de galerij ziet verschijnen zijn van de cartoonist Giovanni ‘GiO’ Declercq.
  • De derde video is de film ‘Waterlander’. We maakten die met de videomakers Lieven Van Overbeke en Alex ‘Lexxe’ Teerlinck. Woesten-zanger Bart Van Damme zorgde voor het scenario samen met zijn jeugdvriend Peter Ysabie. Je krijgt een half uur een terugblik in de Gentse rock ‘n’ roll scene van begin de jaren negentig. Daar zie je o.a. Luc De Vos van Gorky en Bruno Deneckere furore maakten. Luc zou met Gorky en Gorki al vlug terecht komen in de allerhoogste regionen van het Nederlandstalig rockfirmament.
  • In een vierde video zie je Woesten-zanger Bart Van Damme in een gesprek met videomaker Johan Engels. Ze blikken terug op het project ‘De Harmonie WSTN’ (boek mét CD) en de film ‘Waterlander. Een vrij en vrank gesprek.
  • In de andere twee video’s op Woesten Televisie maak je kennis met twee van onze videoclips. ‘Palm van haar hand’ (productie videokunstenaar Wikke uit Sleidinge) en ‘De Adelaar’ (productie Alex Teerlinck van Lexxes Local Heroes).

Hoe speelt Woesten live?

  • De reeks LIVE-video’s hebben we vooral te danken aan Herbakker TV. Dit is een project van cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo. Dit werd opgenomen in september 2020 met Stéphane Vernimmen aan het geluid. Michiel De Clercq zorgde voor de belichting en Koen Debbaut bediende de camera’s.
  • Er zit ook materiaal tussen van onze optredens in cultuurcentrum Stroming in Evergem op 2 oktober 2020 bij de voorstelling van ‘De Harmonie WSTN’. En er is video op 7 oktober 2017 bij de voorstelling van onze film ‘Waterlander’.
  • Eén video brengt ons terug naar 15 januari 2016. Toen werd de EP ‘Dichtbij een kalkoenenkweker op die groene hoek’ uitgebracht in zaal Mudaz in Evergem. De EP werd geproducet door Erik Van Biesen van Gorki. Hij speelde mee tijdens de voorstelling. De titel van de EP verwijst naar onze vrolijke tijd in muziekcafé ’t Schransken in Evergem begin de jaren negentig.
  • De allereerste live youtube-track  is een Nederlandstalige versie van het Ze Noiz-nummer Shooting on downtown trains (De zanger schiet op de trein). Deze werd opgenomen door Lexxe Teerlinck in The Crossover in Gent-Langerbrugge, oktober 2021.

Woesten Televisie

Live