Nieuwe toetsenist én zanger voor Woesten

Groot nieuws, want voor het eerst sinds de oprichting in 2013 krijgt Woesten er officieel een bandlid bij. De Eeklose muzikant Mátyás Blanckaert zal de rangen van de band vervoegen. Mátyás is toetsenist maar ook een begenadigd zanger en eigenlijk een beetje multi-instrumentaal. Op het moment dat wij ons nieuwe boek mét CD aan de wijde wereld voorstellen, kiezen wij er met Woesten ook voor om een breder muzikaal spectrum te gaan verkennen. We zijn er van overtuigd dat we met de ideeën en het talent van Mátyás op het vlak van harmonieën (niets is toeval, De Harmonie WSTN), melodielijnen én zang alleen maar kunnen groeien.

Mátyás Blanckaert is in Eeklo geen onbekende. Als er in de stad een muzikaal project is, dan is hij meestal van de partij. Zo zat hij jarenlang in het team van Herbakkersfestival, hielp hij mee aan de programmatie van de Patjellifeesten, moet je hem zeker kennen van zijn muzikaal project Band of Brothers en was hij ‘featuring’ bij de bekende technokoning Josh Lashden. Hij is bovendien de muzikale steun en toeverlaat van Tom Dice. Meer zelfs, hij stond mee aan de wieg van diens carrière.

Dat hij bovendien in de Eeklose gemeenteraad zetelt, kunnen we hem vergeven. Al helemaal sinds hij binnen dit ‘systeem’ de onafhankelijkheid voor zichzelf heeft uitgeroepen. Dat is Woesten ten voeten uit, aan niets gebonden! Hij verkoopt windenergie en wij hopen vooral dat we met zo’n toffe kerel nog wat meer wind in de zeilen krijgen.

Fotografie copyright: Stefanie de Muynck