Woesten

Woesten, Nederlandstalige rockband

 • Bekijk onze website (U zit er op).
 • Ontstaan in 2013. Ondertussen 100 optredens. Hier lijst te checken
 • 450 euro.  Zanginstallatie voor café’s en ruimtes tot 100 man. Wij brengen eigen geluidsman mee. Set van 1u15′.
 • Voor een ruimer budget, onderling af te spreken, bekijken we graag samen met de organisator hoe we de set kunnen optimaliseren naar productie, lichtshow en podium-mix, nl. door daar extra mensen voor aan te spreken.
 • Referentie-optredens: Cultuurcentrum Evergem, Cultuurcentrum Herbakker Eeklo, De Casino Sint-Niklaas (voorprogramma Meuris), Herbakkersfestival Eeklo, Katse Feesten Zelzate, Cirque Constance Festival Kaprijke, Gentse Feesten, Charlatan Gent, The Crossover Gent, Foyer Cultuurfariek Sijsele/Damme, Het Bedrijf Koksijde, Studio Tilburg, Muziekclub N9 Eeklo (finalist CC Roadshow), Kavka Antwerpen, The Crossover Gent, Rijvers Festival Lievegem, 11 julifeest Eeklo, …
 • 7 oktober 2017 stelden we in CC Stroming Evergem de film ‘Waterlander’ voor, een terugblik op de rockscene jaren negentig in het Gentse havengebied met toptalenten als Jasper Steverlinck, Ze Noiz (schrijver Bart Koubaa, producer Zaman), Bruno Deneckere, Luc De Vos, Lieven Tavernier, Armand Bourgoignie (Milk The Bishop, The Laroids…), Fred Maenhout (The Candy Dates, Aiming Dishes, Mojak Ray…)
 • Op 2 oktober 2020 stelde Woesten in een uitverkocht en coronaproof Stroming in Evergem de CD + novelle ‘De Harmonie WSTN’, CD opgenomen in Number Nine Studio in Gent en in Dunk!-studio in Zottegem.
 • In september 2021 namen we tien live-video’s op in Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo voor het project Herbakker TV.
 • Momenteel werkt de band aan een nieuwe plaat onder de leiding van beroepsmuzikanten Tim Toegaert (Parlor, Fleddy Melculy, Willy Sommers, …, en vroeger De Fanfaar en Janez Dedt.) en Bram Van den Berghe (Bram & Lennert, Miguel Wiels, Niels De Stadtbader, …)
 • U vindt muziek van Woesten op Spotify en diverse stream-diensten. Alle gepubliceerde nummers staan geregistreerd bij Sabam.
 • Af en toe spelen we een cover tijdens de set, dan hoort u bijvoorbeeld een vleugje Gorki, Kecks, Neil Young, Noordkaap of De Mens.

Wie zijn Woesten?

 • Bart Van Damme: singer-songwriter bij Woesten (vroeger bij Cats in the Attic en tal van andere kleine bands). Muziek geschreven voor het stuk Calcutta (2005), De Constateurs (2015) en Vrijstaat (2019) en Shoppingcenter Steel (2021) van Tarchief (culturele vereniging in Sleidinge, werkt rond theater, muziek en erfgoed). Ex-journalist Het Laatste Nieuws en Steps. Werkt bij Toerisme Meetjesland : verantwoordelijk o.a. voor de publicaties en campagnes. Maakte het boek ‘Cirque Constance, ’n eigenzinnige kijk op rock ‘n’ roll niemandsland’ (2011). Mede-scenarist en producer van de film ‘Waterlander’ (2017). En schrijver van het boek ‘De Harmonie WSTN’
 • Elia De Mey: toptalent en bluesgitarist. Speelt o.a bij Woesten en Filet Pure maar eerder ook bij Novis, Skunk City, Shapeshifted, The Sloofs… Wordt veel gevraagd voor tijdelijke muziekprojecten in het Meetjesland. Elia is technicus bij Sidmar in Gent en hij moet nonkel zeggen tegen producer-gitarist Frank Zaman van Ze Noiz. Zijn beide grootvaders waren kunstenaars: een poëet-beeldend kunstenaar en een dirigent-componist.
 • Kristof Van Driessche: drummer bij Woesten en Tomohiko. Programmator o.a. voor Muziekcafé ’t Schransken, Coupurefeesten, W-Productions. Speelde in de allereerste band van Jasper Steverlinck, maar ook bij Overflow, Lula Sweet, Mass Market, The Landlords en vele anderen. Kristof werkt bij Volvo Parts in Gent en vooral al 25 jaar lang een hele bezige bij in muziekland. Hij organiseert, is roadie waar nodig en stille kracht achter de schermen waar kan. Zo ook bij Woesten waar hij de échte baas is.
 • Nico De Zutter: bassist, speelt bij Woesten, en was tot voor kort actief bij The Landlords en Shapeshifted. Speelde ook in de allereerste band van Jasper Steverlinck. Eerder ook bij The Shrimptons en vele anderen. Nico werkt ook in de haven bij Volvo Parts in Gent. Ook al 25 jaar lang van het ene groepje naar het andere muziekprojectje.
 • Matyas Blanckaert: toetsenist en zanger. Sinds 2020 bij Woesten. Matyas is een bekend bezicht in de entourage van Tom Dice waarmee hij als muzikant ook naar het Eurosong-festival trok. Verder speelt hij in Band of Brothers, Capo 4, The Peatles en tal van Meetjeslandse en Vlaamse gelegenheidsprojecten. Ook als concert- en evenementenorganisator (o.a. bij vzw Bakfiets) verdiende hij al zijn sporen.

Wie zijn wij nog? Waar staan we voor?

Woesten tracht zich als rockband te onderscheiden door zijn projectwerking. Het maken van een film, het schrijven van verhalen, het organiseren van eigen optredens maar ook concerten van helden en bevriende muzikanten houdt een deel van onze werking in.

Alles wat de feitelijke vereniging als culturele ontwikkelaar ontplooit (en financieel verdient) wordt 100% terug in muzikale en erfgoedgerelateerde projecten geïnvesteerd. Dit maakt Woesten beter en zelf krijgen we er een groter hart door.

Programmatie

In onze regio Meetjesland is de muziekwereld niet al te groot. Al heel lang is de laboratoriumfunctie van jeugdhuizen en muziekclubs heel belangrijk voor de creativiteit in de regio. Bart en Kristof maken daar al lang deel van uit, misschien dat deze namen een belletje doen rinkelen: Cirque Constance, ’t Kruisken, ’t Schransken, Tierlantijntje, … allemaal (voormalige) hotspots voor muzikanten, allemaal plekken waar programmatie tussen pot en pint tot stand komt maar waar wel vele Belgische toppers ook effectief op het podium stonden… Kristof volgt dit graag voor organisatoren in de regio op.

Wij voelen ons verwant met Kleinpunk (B, winnaar Jonge Wolven 2022 op de Gentse Feesten, jonge gasten met een oude ziel), Beuk (B, de allerbeste niet-helemaal-bekende Vlaamse harde rockgroep zonder meer) en The Jerry Hormone Ego Trip (NL, de nieuwe Kecks!).

Meer info: vandammebart@telenet.be