Woesten stelt videoclip en single Disco Adelaar voor

“Dansend kunst bezoeken”

Beluister de extended version van ‘Disco Adelaar’-Woesten

Woesten heeft een nieuwe (voorlopig digitale) single uit: ‘Disco Adelaar’. Ze laten u dansend een kunstgalerij bezoeken. Producer Johan Engels van Noloxbox ging aan de slag met de geluidstracks van het nummer De Adelaar dat op de CD Waterlander (2017) staat en werd opgenomen in Barefoot Studio bij Arjan Bogaert (toen Pittem, nu in Ooigem). Hij gebruikte ook geluidstracks van het live optreden in The Crossover in Langerbrugge op 23 oktober 2021. Het werd een avontuurlijke remix die (hopelijk) de dansbenen in gang zet!

Bij de remix bedacht Johan een leuke videoclip en via Woesten kwam hij terecht bij kunstenaar en cartoonist Giovanni ‘GiO’ Declercq die een reeks van zijn werken leende om tot leven te wekken in een tentoonstelling met moderne overwegingen over het leven, de dood, oorlog en religie. Thema’s die ook heel erg in de teksten van Woesten leven. Dit en de vriendschap zorgden voor een project waar wij allen heel erg fier op zijn.

Johan Engels van Noloxbox, uit Ertvelde, is een krak met geluid en met beeld. Hij is zelf muzikant en speelde onder andere bij het Meetjeslandse Reno dat nationale radio haalde eind de jaren tachtig, hij is de man achter Vanoverdijzers en is de bezieler van de leuke act Hans, De Rob, De Raf, De Ronder & De Roover. Hij werkt met verschillende artiesten (o.a The Skyblasters…) maar hij heeft al jaren een boontje voor Woesten en was al regelmatig bij Woesten-projecten nauw betrokken.

Giovanni Declercq is overdag een Gentenaar met Evergemse roots en bezieler van het bekende Merelbeekse architectenbureau DV.D. Maar in zijn vrije tijd is hij de kunstenaar en cartoonist GiO die met de regelmaat van een klok maatschappijkritische tekeningen en strips op sociale media plaatst en op deze manier bij heel wat mensen een glimlach op het gezicht tovert of hen even doet nadenken over waar wij nu staan met het leven op deze aardbol.

Dit is de clip:

En dan nu: VINYL

Deze digitale single en deze videoclip zijn maar een voorbode voor een groter project dat Woesten gepland heeft. Ergens in het najaar komt Woesten uit met een 45 toeren maxisingle in vinyl zoals in de goede oude tijd, waar deze Disco Adelaar en nog een andere remix van De Adelaar zullen opstaan. Maar er komt ook gloednieuw werk op te staan en daarvoor werken we nauw samen met Tim Toegaert en Bram Van Den Berghe, 2 muzikanten van topniveau, die deze nieuwe nummers zullen producen en kneden om Woesten dat niveautje hoger te tillen. Da’s althans onze droom en onze wens.

Wie interesse heeft in vinyl van Woesten, geef ons nu al een seintje.

Zie ook de recensie op Luminous Dash