Rockers van Woesten!? stellen derde demo voor

EVERGEM – De Meetjeslandse rockformatie Woesten!? stelt vandaag een derde EP voor met vier nummers. De muzikanten bereiden intussen ook een eerste full-cd voor en maken een zwart-witfilm over de Evergemse rockgeschiedenis.

Na het opdoeken van hun band The Jules midden 2013 overwogen zanger Bart Van Damme (46) en de Evergemse drummer Kristof Van Driessche (40) de richting op te gaan van hun gezamenlijke helden Tröckener Kecks, Gorki, The Scene, Noordkaap, De Mens en nog meer Nederlandstalige rockformaties.

Bassist Nico De Zutter (41) uit Evergem stapte meteen in het project en het jonge Eekloos muzikaal talent Elia De Mey (25) maakt als gitarist rockband Woesten!? vol.

“Nog in 2013 brachten we onze demo ‘W(oord)’ uit en een jaar later stelden we in de Eeklose zaal Kubiek de EP ‘Niemand danst naakt met de eenzame krijger’ voor. Die demo leverde ons zeventien optredens op”, zegt Van Damme trots.

Ontsnapte kalkoenen

Met bassist Erik Van Biesen (ex-Gorki en nu Biezen) als producer en Jasper Steverlinck (Arid) als coach laat Woesten!? niets aan het toeval over voor zijn derde EP. De titel ‘Dichtbij een kalkoenenkweker op de groene hoek’ geeft een psychedelische indruk. Hij verwijst echter naar een legendarische nacht, waarin klanten van muziekcafé ‘t Schransken op jacht gingen om ontsnapte kalkoenen van de overbuur opnieuw in hun hok te krijgen.

“Die bruine kroeg van wijlen Willem De Smet stond minder dan een kilometer van zaal De Molen, waarin wijlen Luc De Vos debuteerde. Onze derde demo verhaalt hoe wij als muzikanten omgaan met dat verleden en de daaraan gekoppelde nostalgie en het verdriet. Dat is door er liedjes over te maken”, legt de naar Eeklo uitgeweken Sleidingenaar uit.

In een videoclip van de Eeklose regisseur Alex Teerlinck verwijst Woesten!? naar wat Evergem en de Gentse haven met hun nummers te maken hebben.

Bart: “We bekijken dat met tristesse, maar ook met een glimlach en dat slaat aan bij het publiek. Vandaar dat we in 2016 niet werken aan een vierde EP, maar met de steun van het provinciebestuur en de gemeente Evergem een zwart-witfilm maken over 25 jaar rock ‘n roll-verleden, waarvoor de Evergemse cafés ‘t Schransken, ‘t Kruisken, Tielantijntje, Heksenketel en Oemtata een podium boden. Onder meer Luc De Vos en Jasper Steverlinck traden er in de beginjaren van hun carrière op. Het scenario schrijf ik met ex-Doornzelenaar Peter Ysabie. De film wordt in 2017 voorgesteld in Cultuurcentrum Evergem. Dat jaar werken we ook nog aan een full-cd.”

Artikel: Ivan Vanhove (Nieuwsblad 08/01/16)
Foto: Ivan Vanhove