Woesten!? werkt aan film over muziekgeschiedenis

De groep Woesten!? uit Evergem heeft een derde EP uit. Er wordt ook gewerkt aan een film die de muziekgeschiedenis van Evergem in beeld moet brengen.

Woesten!? is de groep van zanger Bart Van Damme en de muzikanten Elia De Mey, Kristof Van Driessche en Nico De Zutter. De nieuwe EP heet ‘Dichtbij een kalkoenenkweker op die groene hoek’. “Een verwijzing naar muziekcafé ’t Schransken en een hilarische nacht waarbij de cafégasten op enkele ontsnapte kalkoenen van de overburen moesten jagen”, zegt zanger Bart Van Damme. “De muziek op de EP is ook onze manier om het verdriet te verwerken van enkele vrienden die we verloren zijn. Het overlijden van Luc De Vos in november 2014 is daarvan het bekendste voorval. Maar ook Willem De Smet van ’t Schransken was iemand waar wij als rock-‘n-rollers heel dicht bij stonden. Ook minder bekend, maar daarom niet minder onbelangrijk, was het heengaan van Ostrogoth-gitarist Rudy Whiteshark.”

Bij de gemeente Evergem en de provincie Oost-Vlaanderen werd ondertussen een project ingediend om ‘het muziekverhaal’ van Evergem in een zwartwitfilm te gieten.

Meer dan gekke nachten

“Om te bewijzen dat ons 25-jarig muziekverleden in cafés als ’t Schransken, ’t Kruisken, Tierlantijntje, Oemtata en de Heksenketel, meer was dan een aaneenschakeling van toevallige gekke nachten. We willen aantonen dat hier echt wel iets in de lucht heeft gehangen dat jongens als een Luc De Vos, een Jasper Steverlinck, een Bruno Deneckere maar ook bands als Delavega, Eden, Ostrogoth, Goes & De Gasten, en heel wat andere heeft gevormd. Die documentaire zou volgend jaar klaar moeten zijn.”

Artikel: Joerie Seymortier (01/02/16)
Foto: Moens