Nieuwe CD Waterlander van Woesten

Woesten stelt voor: Waterlander!?

Op woensdag 16 mei mocht Woesten in Cultuurcentrum Evergem – Stroming bij de voorstelling van de seizoensbrochure zijn CD ‘Waterlander’ lanceren met een mini-concert en een woordje van de zanger. Daar in de Weststraat in Sleidinge, waar Bart opgroeide en precies op de plek waar toen ‘zijn’ speelplein ‘Domein’ was en nu het cultureel centrum staat. CD te bestellen op deze website via de webshop!

“Waterlander is een zoektocht naar een verleden. Een verleden dat er misschien heel anders uitzag maar in de perceptie van Woesten, een heel mooie periode was, een periode van wonderjaren. Heel toevallig komen alle linken uit dat verleden samen in de haven van Gent, maar ook in het dorpje Belzele en de prachtige café’s ’t Kruisken, Tierlantijntje en Den Heksenketel. Een verleden ook met helden, verdwenen helden. Van de radar, of van de aardbol.”, zegt zanger Bart Van Damme.

Woesten nodigt de fans uit om de CD én de film te ontdekken op 7 oktober 2017 in Cultuurcentrum Evermge- Stroming. Tickets via www.evergem.be/cultuurcentrum

Volg Woesten deze zomer op toernee in het Gentse op vi.be/woesten Op deze link kan je ook wat muziek van Woesten beluisteren.

Hier, exact op deze plek, kwam ik spelen. Met mijn vrienden. ‘Het Domein’, zo noemden we het plein hier. De oude tuin van dokter Magerman. Jarenlang het gemeentelijk speelplein, waar nu het cultureel centrum staat. Hier ben ik groot geworden. De eerste sigaret. De eerste tongzoen wellicht. Maar vooral veel voetballen, tennissen, zeveren, ravotten, spelen…
Jongens willen spelen. Ik ben altijd een jongen gebleven, een speler. Want dat is precies wat vier jongens in een rockgroepje doen. Spelen. Je jeugd verlengen, zo zou je het kunnen noemen. In mijn geval: er is niets anders. Spelen, spelen, spelen. Meer is het niet. Dromen en aan zoveel mogelijk dromen een toets van werkelijkheid meegeven. Daarover handelt ook de film ‘Waterlander’.
Anderhalf jaar geleden waren we met Woesten aan het spelen, in ons repetitiekot, in de Schoonstraat. Tussen Evergem en Belzele. Vier jongens die spelen. Woesten had net de derde demo af en we hadden op dat moment al een dertigtal keer op het podium gestaan. We dachten na over de toekomst. Wat is nu de volgende stap voor vier jongens die vooral willen spelen?
In het naar huis rijden, in de Zevekotestraat tussen Evergem en Sleidinge, ben ik even gestopt en toen flitste het idee plots door mijn hoofd. We gaan een film maken én een CD! Meteen onze drummer Kristof gebeld. Zijn antwoord was kort en bondig: “Jij bent een halve zot maar we gaan dat doen!” Tja, Jongens willen spelen.